PRP (Platelet Rich Plasma)

PRP

Vad är PRP?


Platelet Rich Plasma (PRP) är blodplasma som har berikats med blodplättar, trombocyter. PRP innehåller flera olika tillväxtfaktorer och andra cytokiner som stimulerar läkning av ben och mjuk vävnad. I själva verket är PRP en injektionsbehandling med ditt eget blod. I blod finns trombocyter, i dessa trombocyter finns en mängd olika proteiner som fungerar som tillväxthormoner för kroppens celler och vävnader. När vi skär oss i huden så aktiveras blodplättar, så att immunsystemet börjar reparera skadan. Genom att ta ut några ml av patientens eget blod från en ven i armen, för att sedan injicera tillbaka detta, så startar man en inflammatorisk process och kroppen återfår konstruerad vävnad.


Varför välja en PRP – Platelet Rich Plasma behandling?

När vi människor åldras så förlorar huden sin elasticitet, det som försvinner från kroppen är hyaluronsyra samt vårt kollagen, PRP återskapar dessa ämnen i huden. Välj en A-PRP behandling som är en hudföryngrande terapi med blodplättsberikad plasma. Resultatet ger en yngre och tåligare hud med färre rynkor och ökad elasticitet. Det är även den perfekta behandlingen för dig som önskar en ”naturlig” behandling då materialet är ditt eget. Behandlingen kan med fördel kombineras med andra hudföryngringsmetoder såsom Kemisk peeling, IPL, Mesoterapi, Botox, Fillers samt laserbehandlingar beroende på underliggande behov.


Kan alla människor behandlas?

I princip ja, alla personer kan behandlas oavsett hudtyp. Rökning och alkohol har visat sig minska resultatet drastiskt och ska hållas på ett minimum för bästa resultat och helst inget intag alls fr ca 3 dagar innan behandling.


Hur lång tid tar en PRP-behandling?


Behandlingen tar ca 45 min beroende på indikation och omfattning av området som ska behandlas.


Alla områden med behov av föryngring kan behandlas. Oftast behandlas ansikte, hals, dekolletage, hårbotten o händer.


Vilka biverkningar kan förväntas av en PRP-behandling?


Biverkningarna är av lokal karaktär o direkt relaterade till sticken i det behandlade området. Vanligast är mindre blåmärken, lättare svullnad o rodnad över det behandlade området. Dessa försvinner i regel efter något/några dygn.

Pris från 269€

Tidsbeställning med av telefon